Jednokratne potpore

Varaždinska županija je Odlukom o uvjetima, načinu i postupku ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć („Službeni vjesnik Varaždinske županije“ br. 58/17, u daljnjem tekstu: Odluka) utvrdila uvjete, način i kriterije za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć socijalno ugroženim građanima iz sredstava Proračuna Varaždinske županije.

Kriteriji za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć su da je podnositelj zahtjeva hrvatski državljanin koji ima prebivalište na području Varaždinske županije najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva, da podnositelj nije ostvario unatrag godinu dana od dana donošenja Zaključka o dodjeli novčane pomoći novčanu pomoć od Županije i da ispunjava uvjete sukladno članku 10. Odluke, a to je uvjet visina prihoda za samca/obitelj.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć utvrđeno Odlukom korisnik (samac ili kućanstvo) može ostvariti ako ispunjava uvjete prihoda i posebne uvjete.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć utvrđenu Odlukom ne mogu ostvariti korisnici socijalne skrbi za namjenu koju u potpunosti osigurava nadležno tijelo jedinice lokalne samouprave i druga tijela, a koja su propisana Zakonom o socijalnoj skrbi i drugim važećim propisima.

Način predavanja zahtjeva

Zahtjev za ostvarivanje pomoći podnosi se upravnom odjelu Županije nadležnom za područje socijalne skrbi, na adresu:

  • Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvat. branitelje Varaždinske županije, Vrazova 4, Varaždin (isključivo putem pošte zbog COVID-a)

Kontakt:

Zvjezdana Fulir
Pomoćnica pročelnice
T: +385 42 394 204
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Varaždinska županija
Vrazova ulica 4
42000 Varaždin

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće