Besplatna pravna pomoć

Povjereni poslovi državne uprave odnose se na pružanje primarne pravne pomoći i na provođenje postupaka radi odobravanja sekundarne pravne pomoći sukladno Zakonu o besplatnoj pravnoj pomoći (Narodne novine broj 143/13 i 98/19).
Postupak za ostvarivanje primarne pravne pomoći pokreće se izravnim obraćanjem pružatelju primarne pravne pomoći – nadležnom upravnom odjelu županije, ovlaštenoj udruzi ili pravnoj klinici, te nije potrebno ispuniti poseban obrazac zahtjeva.
Postupak za odobravanje sekundarne pravne pomoći pokreće se podnošenjem zahtjeva za odobravanje sekundarne pravne pomoći, na propisanom obrascu.
Na zahtjeve i rješenja u postupcima odobrenja pravne pomoći ne plaćaju se upravne pristojbe.

Informacije vezane uz primjenu Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći mogu se dobiti u Varaždinskoj županiji, Upravnom odjelu za opću upravu, Varaždin, Stanka Vraza 4 i to na broj telefona 042 394 239, odnosno na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Način predavanja zahtjeva:

  • osobno na: Stanka Vraza 4, Varaždin
  • poštom: Varaždinska županija, Upravni odjel za opću upravu, Stanka Vraza 4, Varaždin
  • mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Radno vrijeme
Uredovno radno vrijeme je ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 7:30 do 15:30 sati, utorkom od 7:00 do 17:00 sati te petkom od 7:00 do 13:00 sati.

Kontakt:

Tiha Vrček
T: +385 42 394 239
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Danijela Tkalčec-Bolčević
T: +385 42 394 220
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ivančica Horvat
T: +385 42 394 207
E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Valentina Petrus
T: +385 42 394 220
E:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće