Službeni internet portal Varaždinska županija

Održana skupština Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja DR-a Varaždinske županije

OBJAVLJENO 02.03.2019.

Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, koja okuplja 120 članova, u subotu, 2. ožujka, održala je redovnu godišnju skupštinu u hotelu Turist u Varaždinu.

Osim što rade na trajnom očuvanju uspomene na sve vrijednosti Domovinskog rata te na poginule, članovi Udruge pomažu svojim bolesnim članovima te im pomažu u ostvarivanju njihovih zakonskih prava. Dosad je putem Udruge pomoć zatražilo 157 članova obitelji poginulih branitelja.

Na skupštini je članove pozdravio župan Varaždinske županije Radimir Čačić.

- S razlogom je kroz povijest puno toga rečeno o domovini i o žrtvama koje su dane kod stvaranja države. Sva žrtva koju ste dali tijekom proteklih godina, to je ono najvrijednije. Jako je važno što ste jedini u Hrvatskoj koji okupljaju roditelje poginulih branitelja i udovice u istoj udruzi. Čestitam vam na trudu i radu, i dalje ćete imati potporu Varaždinske županije – rekao je župan Čačić.

Izvješće o radu u 2018. godini podnijela je predsjednica Udruge Ljubica Florijan-Cerovečki.

- Uvjerena sam da smo i dalje sposobni uspješno ostvarivati ciljeve udruge, te ćemo uz puno razumijevanja pomagati jedni drugima te zajednički čuvati spomen na naše poginule branitelje. Spomen na njih jest i sjećanje na Domovinski rat, kao najslavnije razdoblje hrvatske povijesti koje nikako i nikada ne smije biti obezvrijeđeno i zaboravljeno – istaknula je Ljubica Florijan-Cerovečki.

NAJČITANIJE NOVOSTI