Službeni internet portal Varaždinska županija

U Varaždinskoj županiji tri nova slučaja zaraze koronavirusom

OBJAVLJENO 01.08.2020.

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji registrirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o mlađoj ženskoj osobi, bez simptoma, majci prethodno zaražene malodobne osobe, a koja je s djetetom smještena u Opću bolnicu u Varaždinu.

Kod druge osobe radi se o malodobnom djetetu s blagim simptomima, a čiji roditelji su prethodno već registrirani kao pozitivni.

Treća osoba je muška osoba starije životne dobi, koja je bila u samoizolaciji kao kontakt asimptomatske pozitivne osobe, a zbog teže kliničke slike je hospitalizirana.

Stanje na dan 01. kolovoza u Varaždinskoj županiji je takvo da imamo 10 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom od kojih su 4 osobe smještene u Općoj bolnici u Varaždinu i to 2 na bolničkom liječenju, a 2 na promatranju. Šestero osoba je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa imamo evidentiranih 65 slučajeva zaraze, a 12 osoba se Varaždinskoj županiji dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

S obzirom da su nam novi pozitivni slučajevi iz samoizolacije i poznatih izvora zaraze i dalje nam je epidemiološka situacija zadovoljavajuća unatoč rastućem broju. Pod mjerom samoizolacije trenutno vodimo 30 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

NAJČITANIJE NOVOSTI