Službeni internet portal Varaždinska županija

Regionalni tim varaždinskih kuhara osvojio vrijedne medalje u Stuttgartu

OBJAVLJENO 27.02.2020.

Kulinarska olimpijada koja okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti održala se prije desetak dana u Stuttgartu, a na ovome vrijednome natjecanju sudjelovala je i Udruga kuhara Varaždinske županije i to po četvrti puta. Predstavio se Regionalni tim Varaždinske županije, kao i troje članova Nacionalnog seniorskog tima. Kulinarska olimpijada je inače najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu, a održava se već više od sto godina. Na osvojenim medaljama i nastupu čestitke kuharima uputila je predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak. Natalija Martinčević je naglasila kako se Varaždinska županija ponosi Regionalnim timom te je naznačila dobru suradnju s Udrugom kuhara Varaždinske županije.

- Ovim putem još jednom upućujem iskrene čestitke svim sudionicima ovog velikog i prestižnog natjecanja. Upravo smo ih iz ove dvorane otpratili na put koji smo kao Županija financijski pomogli i zato nas posebno veseli da ih danas ovdje možemo dočekati i čestitati im na njihovom uspjehu. Naši kuhari prometnuli su se u jedne od najboljih ambasadora i promotora svega onog najboljeg što Varaždinska županija ima, a na tome aktivno radimo u posljednje dvije i pol godine. Isto tako, svjesni smo činjenice da nema dobre turističke ponude bez vrhunske gastronomije, koja zaista postaje jedan od ključnih brandova naše Županije – rekla je Martinčević te istaknula kvalitetnu suradnju sa Udrugom kuhara i da će Varaždinska županija nastaviti pomaganje mladih kulinarskih talenata.

O samom natjecanju i iskustvima mladih kuhara rekao je Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kulinarskog saveza.

- Važno nam je prije svega bilo da naši kuhari, posebice mladi kojima je ovo prvo veliko natjecanje razmjene iskustva, dožive promociju kulinarstva i prezentaciju naše Županije i Republike Hrvatske. Prilikom osnivanja Udruge kuhara Varaždinske županije, koja je bila temelj za osnivanje Hrvatskog kulinarskog saveza, moj cilj bio je upravo ono što danas imamo, a to je promocija naših kuhara koji kroz ovakva natjecanja stječu nova znanja i iskustva. Na samom natjecanju koristili smo brojne domaće namirnice koje smo pripremali na moderan način i zaista sam ponosan na sve članice i članove Regionalnog i Nacionalnog tima – rekao je Crleni koji je posebnu zahvalu uputio Varaždinskoj županiji, županu Radimiru Čačiću i predsjedavajućoj Turističke zajednice Nataliji Martinčević na velikoj potpori i odličnoj suradnji.

Kuharima je na postignutim rezultatima čestitao i zamjenik župana Tomislav Paljak.

- Vjerovali smo u vaš rad i vašu kvalitetu. Posebno pozdravljam hrabrost izbornika da u tim stavi mlade kuhare i učenike. Naše strukovne škole mogu biti ponosne da se u njima školuju učenici koji donose medalje. Još jednom i skrene čestitke i puno uspjeha u daljnjem radu – istaknuo je za kraj zamjenik Paljak.

NAJČITANIJE NOVOSTI