Službeni internet portal Varaždinska županija

Položen vijenac za sve preminule građane i poginule branitelje, odana počast pokojnom županu Mlinariću, a u katedrali služena Sveta misa u čast Županije

OBJAVLJENO 08.09.2020.

 

Položen vijenac za sve preminule građane i poginule branitelje , odana počast pokojnom županu Mlinariću, a u katedrali služena Sveta misa u čast Županije

Povodom Dana Varaždinske županije, koji se svake godine obilježava baš na današnji dan, na Blagdan Male Gospe, izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Radimir Čačić, saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac te  zamjenik župana Tomislav Paljak  položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu u spomen na sve preminule građane Varaždinske županije te poginule branitelje s našeg područja.

Župan Čačić tom je prigodom pozvao sve prisutne na minutu šutnje.

Prije polaganja vijenca kod Središnjeg križa, županijsko izaslanstvo je položilo aranžman i zapalilo svijeću na grobu pokojnog župana dr. Marijana Mlinarića.

Nakon toga u varaždinskoj je katedrali služena Sveta misa zahvalnica koju je predslavio varaždinski biskup mons. Bože Radoš, a kojoj je uz spomenute dužnosnike prisustvovao i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

 

NAJČITANIJE NOVOSTI