Službeni internet portal Varaždinska županija

Ove subote Pivski advent u Atriju

OBJAVLJENO 03.12.2019.

Ove subote u Atriju; pivo s okusom buče, cimeta, đumbira, meda i kestena, kuhano Božićno pivo, Krampus pivo te dimljeno pivo,  ali i Varaždinske delicije; debrecinke, kobasice od jelena i kulen

Ove subote, 7. prosinca atrij Županijske palače biti će središnje mjesto okupljanja svih pivoljubaca, ali i svih ljudi koji vole dobro druženje i zabavu. Naime, kako je rečeno na prigodnoj press konferenciji, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije u suradnji s Udrugom pivara Sjever te Pub-om Medina škrinja organiziraju „Pivski advent“ . Sam program predstavili su predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, predstavnici Udruge pivara Sjever, predsjednik Vjeran Blažeka i član Nenad Kocijan te suvlasnik Medine škrinje, popularnog varaždinskog PUb-a Domagoj Marić.

- Iako se u Adventsko doba najviše pije kuhano vino, posljednjih godina su sve više popularne craft pive, a to su pive koje su proizvedene na kreativan način s puno različitih okusa. Zato smo se odlučili našim dragim građanima, ali i svim turistima koji će ove subote posjetiti Varaždin ponuditi malo drugačiju varijantu Adventa, a to je upravo Pivski Advent. Posebno me veseli što ćemo imati prilike isprobati pivo s okusom buče te koristim prigodu da pozovem sve na jedno lijepo i veselo druženje u naš Atrij . Imat ćemo i jutarnje te popodnevno druženje– rekla je Martinčević te pohvalila Udrugu pivara koja svojim aktivnostima promoviraju kućno pivarstvo kao hobi te promiču i šire znanje i vještine vezane za kulturu izrade piva.

Predsjednik Udruge pivara Sjever Vjeran Blažeka istaknuo je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj manifestaciji te je naznačio kako će građanima biti ponuđeno desetak vrsta pive.

- Moći će se isprobati pivo s okusom buče, cimeta, s okusom đumbira, kuhano pivo, pšenično pivo, dimljena piva te će svi ljubitelji piva doći na svoje. Mi također pozivamo sve da se odazovu ovom lijepom druženju, moram naznačiti kako mi kao Udruga pivo nećemo prodavati pivo  već svatko može u skladu s željom i mogućnostima  Udruzi donirati koju kunu. U Udruzi inače imamo članove koji osvajaju nagrade i medalje na pojedinim pivskim festivalima i time se ponosimo – rekao je Blažeka dok je Nenad Kocijan pripremio četrdeset litara pive s okusom buče rekavši kako Županija intenzivno radi na popularizaciji buče i bučinog ulja pa je red da pivari skuhaju pivo s tim okusom.

- Nadam se da će se takva vrsta piva dopasti svima. – rekao je Kocijan.

Suvlasnik PUB-a Medina škrinja Domagoj Marić koji redovito sudjeluje u svim turističkim manifestacijama veseli se ovome događaju koji će zasigurno obogatiti adventsku ponudu.

- Svi koji dođu moći će isprobati Križevačko ĐumBeer pivo, Medvedgradsko  božićno pivo, a obzirom da nam je tu Blagdan Sv.Nikole, za sve one koji nisu dobri nudimo i Krampus pivo – rekao je Domagoj Marić.

Napomenimo kako Ivan Tomašković, vlasnik firme “Varaždinske delicije” priprema gastronomsku ponudu pa će se posjetiteljima ponuditi i kuhane kobasice, debrecinke, kobasica od jelena, ali i domaći buncek te prezvuršt, a za dobro raspoloženje pobrinuti će se i DJ.

„Pivski advent“ biti će otvoreni u subotu u periodu od 10 do 13 sati te od 17 do 22 sata.

Press konferenciji nazočio je i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini.

NAJČITANIJE NOVOSTI