Službeni internet portal Varaždinska županija

Obilježen Dan Općine Vidovec

OBJAVLJENO 13.06.2015.

U Osnovnoj školi Vidovec, pred stotinjak uzvanika među kojima su bili općinski vijećnici, članovi udruga, mještani te predstavnici brojnih općina i gradova Varaždinske županije, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, a u povodu Dana općine i blagdana sv. Vida.

Okupljene su na početku sjednice pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Pizek i načelnik Bruno Hranić, koji su pobrojali projekte koji su se provodili na području općine u proteklih godinu dana te naveli planove za iduću godinu, poput izgradnje novog Dječjeg vrtića, adaptacija etno-kuće u naselju Tužno potrebne za razvoj ruralnog turizma, kao i izgradnja nove etno-kuće s multifunkcionalnom dvoranom za potrebe mještana.

Okupljene je u ime Varaždinske županije pozdravio zamjenik župana Alen Kišić. Kišić je rekao kako je Općina Vidovec drugačija od ostalih dijelova županije zbog rada svojih mještana koji se usprkos svim problemima u poljoprivredi snalaze s kulturama koje nisu toliko atraktivne i jednostavne za uzgoj. –Varaždinska županija kroz Županijsku upravu za ceste ulaže u infrastrukturu, prošle i ove godine u visini od 1.200.000 kuna, što potvrđuje riječi načelnika kako Varaždinska županija i Općina Vidovec kvalitetno surađuju. Ne smijemo zaboraviti na najveću investiciju, Aglomeraciju Varaždin u vrijednosti 610 milijuna kuna, gdje je obuhvaćena i Općina Vidovec, posebno je istaknuo zamjenik Kišić.

– Ceste i infrastruktura, bogat i kvalitetni društveni život, sportske aktivnosti, te perfektan projekt scenskih igrokaza na njemačkom jeziku koji potiče iz ove Osnovne škole, pokazuju kako se u ovoj općini dobro i kvalitetno radi, da ovdje žive vrijedni i marljivi ljudi te vam u ime Varaždinske županije želim i nadalje puno uspjeha, rekao je zamjenik župana Alen Kišić i čestitao svim mještanima Dan općine.

U nastavku svečanosti, načelnik Bruno Hranić i njegova zamjenica Dubravka Rog uručili su nagrade najboljim učenicima i studentima s područja općine.

NAJČITANIJE NOVOSTI