Službeni internet portal Varaždinska županija

Obilježen Dan općine Maruševec

OBJAVLJENO 24.04.2015.

U povodu Dana Općine i blagdana Svetog Jurja zaštitnika Župe, u Domu kulture u Čalincu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Maruševec. Sjednici su nazočili brojni ugledni gosti, među kojima i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, predsjednica i potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Dubravka Biberdžić i Anđelko Stričak, gradonačelnik Grada Ludbrega i saborski zastupnik Dubravko Bilić, predsjednik upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Josip Borak, županijski vijećnici te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina. Posebni gosti svečanosti bili su načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić sa suradnicima, kojima je Općina Maruševec pomogla prilikom poplava prošle godine.

- Ovo je općina u koju često dolazim, zbog Čiselse nedelje, Jeseni u Maruševcu, Adventskog sajma i drugih događaja koji pokazuju da ova općina živi za kulturni i društveni život, a 22 udruge koje djeluju vrlo su aktivne i ovdje se jako dobro živi. Ova je općina u protekloj godini realizirala 9 projekata iz raznih fondova i ministarstava. Trebali bi puno više isticati ono što napravite, jer vidim da načelnik i predsjednica Općinskog vijeća rade na povećanju standarda žitelja, rade na ostvarenju bolje infrastrukture i pronalaze načine kako da cijeli kraj bolje živi. To je spoj mladosti i iskustva, kvalitete i znanja i bit politike u malim mjestima. Varaždinska županija Općini Maruševec pruža ruku suradnje kroz tvrtku Poslovne zone koja će dovesti tvrtke i kompanije u Poslovnu zonu Općine Maruševec. Želim Vam puno sreće i čestitam Vam Dan općine, rekao je u svom govoru zamjenik župana Alen Kišić.

Predsjednica Općinskog vijeća Općine Maruševec Andreja Ptiček i načelnik općine Ivan Šagi izrazili su zadovoljstvo što su u protekloj godini donošene odluke te u proračunu osigurana sredstva usmjerena na sve kategorije sumještana i sumještanki, od novorođenčadi, predškolske i osnovnoškolske djece, studenata, poljoprivrednika, gospodarstvenika, do umirovljenika i civilnog društva, a sve s ciljem poboljšanja uvjeta života u općini, mogućnosti rada i djelovanja, edukacije i što veće dostupnosti informacija za svakog građanina. Postignuti su pozitivni rezultati u rangiranju transparentnosti općine, a općina je ujedno zauzela četvrto mjesto u Hrvatskoj kao najštedljivija općina, po čemu se ističe i kao najbolje rangirana općina u Županiji. Posebno su istaknuli odluku o sufinanciranju kupnje udžbenika za učenike osnovne škole od 1. do 8. razreda s područja naše općine, o oslobođenju od plaćanja komunalne naknade za 35 naših operativnih vatrogasaca, te odluku o izradi Strategije razvoja općine, ključnog strateškog dokumenta koji obuhvaća sve važne odrednice razvoja do 2020. godine, koja je prijavljena za financiranje u stopostotnom iznosu preko Programa ruralnog razvoja.

U nastavku svečane sjednice dodijeljena su javna priznanja zaslužnim pojedincima s područja Općine Maruševec, koje su primili Anitai Stjepan Bahun iz Biljevca za usvajanje i udomljenje šestero djece, dok su za očuvanje tradicije kulturne baštine i običaja maruševečkog kraja posthumno uručene plakete Veroni Podbojec i Vjekoslavi Vrbanec. U kulturno-umjetničkom programu svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Maruševec, nastupili su učenici Osnovne škole Maruševec te članovi KUD-a Klaruš.

NAJČITANIJE NOVOSTI