Službeni internet portal Varaždinska županija

Zamjenik župana Tomislav Paljak priredio prijem za sudionike projekta Stop Drop Outs, Stop Tear Drops

OBJAVLJENO 18.03.2019.

U Županijskoj palači u Varaždinu priređeni je prijem za sudionike projekta Stop Drop Outs, Stop Tear Drops, a domaćin mobilnosti učenika i nastavnika u sklopu ovog projekta je Srednja strukovna škola Varaždin.

Važno je istaknuti kako će u spomenutoj školi biti održano niz aktivnosti u kojima će sudjelovati ukupno 30 učenika i nastavnika iz 3 škole partnera iz Turske, Mađarske i Litve. Projekt traje dvije godine, a vrijedan je 63 122.00 eura, dok su sredstva usmjerena na mobilnosti učenika i učitelja te osuvremenjivanje nastave.

Pozdravivši sudionike projekta, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak naznačio je kako su županijske škole ostvarile veliki broj mobilnosti preko Erasmus + projekata koji su vrijedni i dobrodošli. - Tema projekta je kako zaustaviti odustajanje od školovanja i kako svojim akcijama utjecati na to da djeca ne odustaju od srednje škole kako ne bi bili opterećujući faktor za sebe, obitelj i društvo. Po tom pitanju smo prvi u Hrvatskoj koji smo pokrenuli projekt besplatnog prijevoza za srednjoškolce što je ključno za djecu koja su u materijalno teškoj situaciji i koja su na taj način dobila šansu za dolazak u srednju školu. Mi danas nemamo učenike koji ne upisuju srednju školu i time se ponosimo – rekao je zamjenik župana Paljak.

Nositelj projekta je srednja škola iz Istanbula u Turskoj, dok su partnerske škole uz Srednju strukovnu školu, srednje škole iz Litve i Mađarske. Glavni ciljevi projekta su povećati učenikovu predanost školi uzimajući u obzir individualne razlike, smanjiti stopu odustajanja od škole sa 15% na 10%, povećati svijest učitelja o tome koliko je ozbiljan problem odustajanja, povećati svijest roditelja o negativnom učinku odustajanja od škole i kolika im je važna uloga za sprječavanje napuštanja.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Dražen Koščak se zahvalio zamjeniku župana na prijemu te rekao kako mu je drago da škola sudjeluje u ovome projektu.

NAJČITANIJE NOVOSTI