Službeni internet portal Varaždinska županija

Izvrsni rezultati mladih matematičara na državnom natjecanju

OBJAVLJENO 11.04.2017.

S državnog natjecanja iz matematike, koje je od 3. do 5. travnja održano u Primoštenu, u Varaždinsku se županiju vratilo troje državnih prvaka (po različitim kategorijama), četvero osvajača drugih mjesta, troje osvajača trećih mjesta i troje posebno pohvaljenih za odlične rezultate.

Barbara Kelava iz VI. osnovne škole Varaždin i Filip Križanić iz OŠ A. i I. Kukuljevića iz Varaždinskih toplica državni su prvaci među osnovnoškolcima, a Mateja Vuradin iz Druge gimnazije Varaždin među srednjoškolcima.

Drugi u svojim kategorijama bili su Emanuel Tukač iz OŠ Breznički Hum, Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof te Ida Kolmanić iz Josip Kelava iz Prve gimnazije Varaždin.

Ema Kolmanić iz OŠ Novi Marof te Aleksandra Saša Božović i Marko Srpak, oboje iz Prve gimnazije Varaždin bili su treći u državi u svojim kategorijama.

Za dobre su rezultate pohvaljeni Tara Fošnar iz I. OŠ Varaždin, Ivona Kuharić iz OŠ Sveti Đurđ i Teodora Peček iz Srednje škole Ivanec.

Ida Kolmanić, Aleksandra-Saša Božović i  Josip Kelava pozvani  su na izborno natjecanje za nastup u olimpijskim ekipama Hrvatske koje će se održati tijekom travnja i svibnja u Zagrebu, a odabrani olimpijci odlaze  na 58. Matematičku olimpijadu u Rio de Janeiru u Brazilu i 11. Srednjoeuropsku  olimpijadu u Litvu.

Inače, svi su učenici polaznici Centra izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije, a osim učenika iz Varaždinske županije, na državnom natjecanju iskazala su se još trojica polaznika Centra izvrsnosti, inače učenici Gimnazije J. Slavenskog iz Čakovca: Martin Kocijan bio je najbolji srednjoškolac u svojoj kategoriji, Lukas Novak bio je drugi, dok je Filip Vinković  pohvaljen za dobar rezultat.

Za uspjehe mladih matematičara zaslužni su i njihovi mentori: Vedrana Herman, Antonija Buhiniček, Tanja Debelec, Zlatko Čmigović, Nevio Cifrek, Nina Prašnjak, Ljubica Blažinčić, Tamara Srnec,  Natalija Buden, Marija Dijačić,  Branko Škiljan, Ana Grozdanić, Tajana Golub Mendaš, Ivana Tkalčec, Ratko Višak, Štefanija Požgaj, Davor Dukarić i  Stanko Divjak te voditelj Centra izvrsnosti Branko Topić.

NAJČITANIJE NOVOSTI