Službeni internet portal Varaždinska županija

Izvrsni rezultati mladih fizičara na Državnom natjecanju iz fizike

OBJAVLJENO 09.05.2017.

S Državnog natjecanja iz fizike Varaždinska županija je dobila državnog prvaka, pet osvajača drugih mjesta te šest osvajača trećih mjesta (u različitim kategorijama).

Marko Srpak iz Prve gimnazije Varaždin državni je prvak u kategoriji učenika 1. razreda srednjih škola, dok je njegov kolega Janko Vrček u istoj kategoriji osvojio drugo mjesto.

U kategoriji učenika trećih razreda srednjih škola Ilija Srpak iz Prve gimnazije Varaždin osvojio je drugo mjesto, dok je njegova kolegica Aleksandra Saša Božović osvojila je treće mjesto.

Emanuel Nižetić iz Elektrostrojarske škole Varaždin osvojio je drugo mjesto u kategoriji eksperimentalnih radova za srednje škole, dok su u kategoriji eksperimentalnih radova za osnovne škole treće mjesto osvojili  Leonardo Žugec i Karlo Štorga iz OŠ Novi Marof.

U kategoriji osnovnih škola drugo mjesto osvojili su Antonija Križanec iz OŠ Sračinec te Vedran Cifrek iz OŠ Novi Marof, dok su Nikola Kušen iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec te Gašpar Haramija iz OŠ Ludbreg osvojili treće mjesto.

Za uspjehe mladih fizičara zaslužni su njihovi mentori: Helena Kanešić, Miroslav Žemlić, Mirko Heged, Damir Kliček, Damir Švelec, Vesna Međimorec te Slavica Novotni.

Rezultati s Državnog natjecanja mladih fizičara Hrvatske pokazali su kako u Varaždinskoj županiji ne nedostaje  talentiranih fizičara s kojima se kvalitetno radi i u osnovnim i u srednjim školama.

NAJČITANIJE NOVOSTI